Ana Menü Yan Menü İçerik

DANİNO HAKKINDA

DANİNO'NUN İÇİNDE NELER VAR?

Geri Dön
İçindekiler Açıklama Kullanıldığı veya Bulunduğu Diğer Ürünler
Yağsız taze peynir Yağsız taze süt ve peynir mayasından elde edilir. Her 3 küp sütten 1 küp peynir elde edilebilmekte, sütten gelen besin değerleri yüksek oranda taze peynirde kalırken, geri kalan 2 küp peyniraltı suyu olarak atılmaktadır.  
Krema Taze sütün yağı hijyenik makineler vasıtasıyla ayrılır, daha sonra istenilen oranlarda ürüne eklenir. Tüm endüstriyel gıda ürünleri üretiminde uygulanır ve kullanılır.
Şeker Sadece kristal şeker kullanılmaktadır. Ürünlerimiz tatlandırıcı içermez. Tüm tatlı gıda ürünlerinde kullanılmaktadır.
Çilek Dalından toplanan çilekler alınmaktadır. Çilekler püre haline getirilerek, özel saklama koşullarında, besin değerlerini kaybetmeden yıl boyunca korunurlar. Koruyucu madde kullanılmamaktadır. -
Su İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği'ne uygun olarak, tüm mikroorganizmalardan arındırılmış steril su kullanılmaktadır. Tüm endüstiyel gıda üretimlerinde kullanılmaktadır.
Glikoz Şurubu Mısırdan elde edilen, fruktoz, dekstroz, maltoz, maltotrioz ve yüksek şekerlerden oluşan karışım kullanılmaktadır (3). Ekmek, kek, bisküvilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. 
Nişasta Kıvamı desteklemek için bitki köklerinden elde edilen nişasta kullanılmaktadır (Nişasta allerjen gluten içermez) (4). Fırıncılık ürünleri, sütlü tatlılar, bebek ek besinleri, hamur tatlıları (baklava vb.), et ve et ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Sitrat Üründe kalsiyum miktarını zenginleştirmek için kullanılan organik bir mineral tuzdur (5). Süt ve süt ürünlerinde, bebek ek besinlerinde, meyve preperatlarında ve konsantrelerinde, tahıl karışımlarında ve diyet ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Fosfat Organik mineral bir tuzdur, Danino'da kalsiyum kaynağı olarak kullanılmaktadır. Süt ve süt ürünlerinde, tuz ve ikamelerinde, et ürünlerinde, unda ve unlu mamüllerde, poşet çaylarda, şehriyede, eriştede ve gıda takviyelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Pancar kökü kırmızısı Betanin mor renk, pancar kökünün preslenmesi ile elde edilmektedir (6).  Tüm gıda ürünlerinde kullanılabilir (13).
Doğala Özdeş Aroma Lezzeti desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Meyvelerin işlenmesi sırasında elde edilen tamamen doğal aromaları ile aynı olan kimyasal yollarla sentezlenme ile elde edilen aromalar kullanılmaktadır (7). Günümüzde neredeyse tüm endüstriyel gıda ürünlerinde kullanılmaktadır, özellikle sütlü ürünler, unlu mamüller vb.
Guar Gam Hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden elde edilmektedir (8). Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Tüm gıda maddelerinde kullanılabilir. Örneğin reçel ve marmelatlarda kullanılmaktadır.
Keçiboynuzu Gamı Keçiboynuzu veya akasya (ceratonia silique)’dan elde edilmektedir. Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Unlu ürünler, devam mamaları, salata sosu, meyve suları başta olmak üzere tüm gıda maddelerinde kullanılabilir.
Sitrik Asit Doğal olarak turunçgillerden elde edilmektedir. Halk arasında limon tuzu olarak bilinmektedir. Ürünün asitliğini düzenlemek için binde birden daha az oranda kullanılır.  Bisküvi, konserve, peynir, bebe maması, kek, çavdar ekmeğinde kullanılır.
Vitamin D (Kolekalsiferol) Bebeklerin 1 yaşına kadar D Vitamini damlaları ile karşılanan ihtiyaçlarını (9), 1 yaşından sonra da desteklemek için özel olarak ürüne katılmaktadır. Doğal olarak yüksek miktarda tuna balığı ve balık yağında bulunur. Güneş yoluyla deride sentezlenebilir. 
B2 ve B12 vitaminleri ürüne peynirden gelmektedir.
İçindekiler Açıklama Kullanıldığı veya Bulunduğu Diğer Ürünler
Yağsız taze peynir Yağsız taze süt ve peynir mayasından elde edilir. Her 3 küp sütten 1 küp peynir elde edilebilmekte, sütten gelen besin değerleri yüksek oranda taze peynirde kalırken, geri kalan 2 küp peyniraltı suyu olarak atılmaktadır.  
Krema Taze sütün yağı hijyenik makineler vasıtasıyla ayrılır, daha sonra istenilen oranlarda ürüne eklenir. Tüm endüstriyel gıda ürünleri üretiminde uygulanır ve kullanılır.
Şeker Sadece kristal şeker kullanılmaktadır. Ürünlerimiz tatlandırıcı içermez. Tüm tatlı gıda ürünlerinde kullanılmaktadır.
Muz Dalından toplanan muzlar alınmaktadır. Muzlar püre haline getirilerek, özel saklama koşullarında, besin değerlerini kaybetmeden yıl boyunca korunurlar. Koruyucu madde kullanılmamaktadır.  
Su İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği'ne uygun olarak, tüm mikroorganizmalardan arındırılmış steril su kullanılmaktadır. Tüm endüstriyel gıda üretimlerinde kullanılmaktadır.
Glikoz Şurubu Mısırdan elde edilen, fruktoz, dekstroz, maltoz, maltotrioz ve yüksek şekerlerden oluşan karışım kullanılmaktadır (3). Ekmek, kek, bisküvilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. 
Nişasta Kıvamı desteklemek için bitki köklerinden elde edilen nişasta kullanılmaktadır (Nişasta allerjen gluten içermez)(4). Fırıncılık ürünleri, sütlü tatlılar, bebek ek besinleri, hamur tatlıları (baklava vb.), et ve et ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Sitrat Üründe kalsiyum miktarını zenginleştirmek için kullanılan organik bir mineral tuzdur(5). Süt ve süt ürünlerinde, bebek ek besinlerinde, meyve preperatlarında ve konsantrelerinde, tahıl karışımlarında ve diyet ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Fosfat Organik mineral bir tuzdur, Danino'da kalsiyum kaynağı olarak kullanılmaktadır. Süt ve süt ürünlerinde, tuz ve ikamelerinde, et ürünlerinde, unda ve unlu mamüllerde, poşet çaylarda, şehriyede, eriştede ve gıda takviyelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Doğala Özdeş Aroma Lezzeti desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Meyvelerin işlenmesi sırasında elde edilen tamamen doğal aromaları ile aynı olan kimyasal yollarla sentezlenme ile elde edilen aromalar kullanılmaktadır (7). Günümüzde neredeyse tüm endüstriyel gıda ürünlerinde kullanılmaktadır, özellikle sütlü ürünler, unlu mamüller vb.
Guar Gam Hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden elde edilmektedir (8). Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Tüm gıda maddelerinde kullanılabilir. Örneğin reçel ve marmelatlarda kullanılmaktadır.
Keçiboynuzu Gamı Keçiboynuzu veya akasya (ceratonia silique)’dan elde edilmektedir. Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Unlu ürünler, devam mamaları, salata sosu, meyve suları başta olmak üzere tüm gıda maddelerinde kullanılabilir.
Sitrik Asit Doğal olarak turunçgillerden elde edilmektedir. Halk arasında limon tuzu olarak bilinmektedir. Ürünün asitliğini düzenlemek için binde birden daha az oranda kullanılır.  Bisküvi, konserve, peynir, bebe maması, kek, çavdar ekmeğinde kullanılır.
Vitamin D (Kolekalsiferol) Bebeklerin 1 yaşına kadar D Vitamini damlaları ile karşılanan ihtiyaçlarını (9), 1 yaşından sonra da desteklemek için özel olarak ürüne katılmaktadır. Doğal olarak yüksek miktarda tuna balığı ve balık yağında bulunur. Güneş yoluyla deride sentezlenebilir. 
B2 ve B12 vitaminleri ürüne peynirden gelmektedir.
İçindekiler Açıklama Kullanıldığı veya Bulunduğu Diğer Ürünler
Yağsız taze peynir Yağsız taze süt ve peynir mayasından elde edilir. Her 3 küp sütten 1 küp peynir elde edilebilmekte, sütten gelen besin değerleri yüksek oranda taze peynirde kalırken, geri kalan 2 küp peyniraltı suyu olarak atılmaktadır.  
Krema Taze sütün yağı hijyenik makineler vasıtasıyla ayrılır, daha sonra istenilen oranlarda ürüne eklenir.   Tüm endüstriyel gıda ürünleri üretiminde uygulanır ve kullanılır.
Şeker Sadece kristal şeker kullanılmaktadır. Ürünlerimiz tatlandırıcı içermez. Tüm tatlı gıda ürünlerinde kullanılmaktadır.
Kayısı Dalından toplanan kayısılar alınmaktadır. Kayısılar püre haline getirilerek, özel saklama koşullarında, besin değerlerini kaybetmeden yıl boyunca korunurlar. Koruyucu madde kullanılmamaktadır.  
Su İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği'ne uygun olarak, tüm mikroorganizmalardan arındırılmış steril su kullanılmaktadır. Tüm endüstriyel gıda üretimlerinde kullanılmaktadır.
Glikoz Şurubu Mısırdan elde edilen, fruktoz, dekstroz, maltoz, maltotrioz ve yüksek şekerlerden oluşan karışım kullanılmaktadır (3). Ekmek, kek, bisküvilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. 
Nişasta Kıvamı desteklemek için bitki köklerinden elde edilen nişasta kullanılmaktadır (Nişasta allerjen gluten içermez)(4). Fırıncılık ürünleri, sütlü tatlılar, bebek ek besinleri, hamur tatlıları (baklava vb.), et ve et ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Sitrat Üründe kalsiyum miktarını zenginleştirmek için kullanılan organik bir mineral tuzdur(5). Süt ve süt ürünlerinde, bebek ek besinlerinde, meyve preperatlarında ve konsantrelerinde, tahıl karışımlarında ve diyet ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Fosfat Organik mineral bir tuzdur, Danino'da kalsiyum kaynağı olarak kullanılmaktadır. Süt ve süt ürünlerinde, tuz ve ikamelerinde, et ürünlerinde, unda ve unlu mamüllerde, poşet çaylarda, şehriyede, eriştede ve gıda takviyelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Doğala Özdeş Aroma Lezzeti desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Meyvelerin işlenmesi sırasında elde edilen tamamen doğal aromaları ile aynı olan kimyasal yollarla sentezlenme ile elde edilen aromalar kullanılmaktadır (7). Günümüzde neredeyse tüm endüstriyel gıda ürünlerinde kullanılmaktadır, özellikle sütlü ürünler, unlu mamüller vb.
Guar Gam Hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden elde edilmektedir (8). Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Tüm gıda maddelerinde kullanılabilir. Örneğin reçel ve marmelatlarda kullanılmaktadır.
Keçiboynuzu Gamı Keçiboynuzu veya akasya (ceratonia silique)’dan elde edilmektedir. Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Unlu ürünler, devam mamaları, salata sosu, meyve suları başta olmak üzere tüm gıda maddelerinde kullanılabilir.
Sitrik Asit Doğal olarak turunçgillerden elde edilmektedir. Halk arasında limon tuzu olarak bilinmektedir. Ürünün asitliğini düzenlemek için binde birden daha az oranda kullanılır.  Bisküvi, konserve, peynir, bebe maması, kek, çavdar ekmeğinde kullanılır.
Vitamin D (Kolekalsiferol) Bebeklerin 1 yaşına kadar D Vitamini damlaları ile karşılanan ihtiyaçlarını (9), 1 yaşından sonra da desteklemek için özel olarak ürüne katılmaktadır. Doğal olarak yüksek miktarda tuna balığı ve balık yağında bulunur. Güneş yoluyla deride sentezlenebilir. 
B2 ve B12 vitaminleri ürüne peynirden gelmektedir.
İçindekiler Açıklama Kullanıldığı veya Bulunduğu Diğer Ürünler
Yağsız taze peynir Yağsız taze süt ve peynir mayasından elde edilir. Her 3 küp sütten 1 küp peynir elde edilebilmekte, sütten gelen besin değerleri yüksek oranda taze peynirde kalırken, geri kalan 2 küp peyniraltı suyu olarak atılmaktadır.  
Krema Taze sütün yağı hijyenik makineler vasıtasıyla ayrılır, daha sonra istenilen oranlarda ürüne eklenir.   Tüm endüstriyel gıda ürünleri üretiminde uygulanır ve kullanılır.
Şeker Sadece kristal şeker kullanılmaktadır. Ürünlerimiz tatlandırıcı içermez. Tüm tatlı gıda ürünlerinde kullanılmaktadır.
Orman meyveleri Dalından toplanan orman meyveleri alınmaktadır. Orman meyveleri püre haline getirilerek, özel saklama koşullarında, besin değerlerini kaybetmeden yıl boyunca korunurlar. Koruyucu madde kullanılmamaktadır.  
Su İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği'ne uygun olarak, tüm mikroorganizmalardan arındırılmış steril su kullanılmaktadır. Tüm endüstriyel gıda üretimlerinde kullanılmaktadır.
Glikoz Şurubu Mısırdan elde edilen, fruktoz, dekstroz, maltoz, maltotrioz ve yüksek şekerlerden oluşan karışım kullanılmaktadır (3). Ekmek, kek, bisküvilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. 
Nişasta Kıvamı desteklemek için bitki köklerinden elde edilen nişasta kullanılmaktadır (Nişasta allerjen gluten içermez)(4). Fırıncılık ürünleri, sütlü tatlılar, bebek ek besinleri, hamur tatlıları (baklava vb.), et ve et ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Sitrat Üründe kalsiyum miktarını zenginleştirmek için kullanılan organik bir mineral tuzdur(5). Süt ve süt ürünlerinde, bebek ek besinlerinde, meyve preperatlarında ve konsantrelerinde, tahıl karışımlarında ve diyet ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Fosfat Organik mineral bir tuzdur, Danino'da kalsiyum kaynağı olarak kullanılmaktadır. Süt ve süt ürünlerinde, tuz ve ikamelerinde, et ürünlerinde, unda ve unlu mamüllerde, poşet çaylarda, şehriyede, eriştede ve gıda takviyelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Pancar kökü kırmızısı Betanin mor renk, pancar kökünün preslenmesi ile elde edilmektedir (6).  Tüm gıda ürünlerinde kullanılabilir (13). 
Doğala Özdeş Aroma Lezzeti desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Meyvelerin işlenmesi sırasında elde edilen tamamen doğal aromaları ile aynı olan kimyasal yollarla sentezlenme ile elde edilen aromalar kullanılmaktadır (7). Günümüzde neredeyse tüm endüstriyel gıda ürünlerinde kullanılmaktadır, özellikle sütlü ürünler, unlu mamüller vb.
Guar Gam Hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden elde edilmektedir (8). Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Tüm gıda maddelerinde kullanılabilir. Örneğin reçel ve marmelatlarda kullanılmaktadır.
Keçiboynuzu Gamı Keçiboynuzu veya akasya (ceratonia silique)’dan elde edilmektedir. Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Unlu ürünler, devam mamaları, salata sosu, meyve suları başta olmak üzere tüm gıda maddelerinde kullanılabilir.
Sitrik Asit Doğal olarak turunçgillerden elde edilmektedir. Halk arasında limon tuzu olarak bilinmektedir. Ürünün asitliğini düzenlemek için binde birden daha az oranda kullanılır.  Bisküvi, konserve, peynir, bebe maması, kek, çavdar ekmeğinde kullanılır.
Vitamin D (Kolekalsiferol) Bebeklerin 1 yaşına kadar D Vitamini damlaları ile karşılanan ihtiyaçlarını (9), 1 yaşından sonra da desteklemek için özel olarak ürüne katılmaktadır. Doğal olarak yüksek miktarda tuna balığı ve balık yağında bulunur. Güneş yoluyla deride sentezlenebilir. 
B2 ve B12 vitaminleri ürüne peynirden gelmektedir.
İçindekiler Açıklama Kullanıldığı veya Bulunduğu Diğer Ürünler
Yağsız taze peynir Yağsız taze süt ve peynir mayasından elde edilir. Her 3 küp sütten 1 küp peynir elde edilebilmekte, sütten gelen besin değerleri yüksek oranda taze peynirde kalırken, geri kalan 2 küp peyniraltı suyu olarak atılmaktadır.  
Krema Taze sütün yağı hijyenik makineler vasıtasıyla ayrılır, daha sonra istenilen oranlarda ürüne eklenir. Tüm endüstriyel gıda ürünleri üretiminde uygulanır ve kullanılır.
Şeker Sadece kristal şeker kullanılmaktadır. Ürünlerimiz tatlandırıcı içermez. Tüm tatlı gıda ürünlerinde kullanılmaktadır.
Su İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği'ne uygun olarak, tüm mikroorganizmalardan arındırılmış steril su kullanılmaktadır. Tüm endüstriyel gıda üretimlerinde kullanılmaktadır.
Glikoz Şurubu Mısırdan elde edilen, fruktoz, dekstroz, maltoz, maltotrioz ve yüksek şekerlerden oluşan karışım kullanılmaktadır (3). Ekmek, kek, bisküvilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. 
Nişasta Kıvamı desteklemek için bitki köklerinden elde edilen nişasta kullanılmaktadır (Nişasta allerjen gluten içermez)(4). Fırıncılık ürünleri, sütlü tatlılar, bebek ek besinleri, hamur tatlıları (baklava vb.), et ve et ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Sitrat Üründe kalsiyum miktarını zenginleştirmek için kullanılan organik bir mineral tuzdur(5). Süt ve süt ürünlerinde, bebek ek besinlerinde, meyve preperatlarında ve konsantrelerinde, tahıl karışımlarında ve diyet ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Trikalsiyum Fosfat Organik mineral bir tuzdur, Danino'da kalsiyum kaynağı olarak kullanılmaktadır. Süt ve süt ürünlerinde, tuz ve ikamelerinde, et ürünlerinde, unda ve unlu mamüllerde, poşet çaylarda, şehriyede, eriştede ve gıda takviyelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bisküvi tozu Bisküvinin öğütülmüş halidir.  
Doğala Özdeş Aroma Lezzeti desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Meyvelerin işlenmesi sırasında elde edilen tamamen doğal aromaları ile aynı olan kimyasal yollarla sentezlenme ile elde edilen aromalar kullanılmaktadır. Günümüzde neredeyse tüm endüstriyel gıda ürünlerinde kullanılmaktadır, özellikle sütlü ürünler, unlu mamüller vb.
Guar Gam Hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden elde edilmektedir (8). Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Tüm gıda maddelerinde kullanılabilir. Örneğin reçel ve marmelatlarda kullanılmaktadır.
Keçiboynuzu Gamı Keçiboynuzu veya akasya (ceratonia silique)’dan elde edilmektedir. Kıvamı desteklemek için binde birden daha az oranda kullanılır. Unlu ürünler, devam mamaları, salata sosu, meyve suları başta olmak üzere tüm gıda maddelerinde kullanılabilir.
Sitrik Asit Doğal olarak turunçgillerden elde edilmektedir. Halk arasında limon tuzu olarak bilinmektedir. Ürünün asitliğini düzenlemek için binde birden daha az oranda kullanılır.  Bisküvi, konserve, peynir, bebe maması, kek, çavdar ekmeğinde kullanılır.
Vitamin D (Kolekalsiferol) Bebeklerin 1 yaşına kadar D Vitamini damlaları ile karşılanan ihtiyaçlarını (9), 1 yaşından sonra da desteklemek için özel olarak ürüne katılmaktadır. Doğal olarak yüksek miktarda tuna balığı ve balık yağında bulunur. Güneş yoluyla deride sentezlenebilir. 
Gluten Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan bir protein maddesidir. Danino Bisküvili ürününde bulunan bisküvi tozundan gelmektedir. Glutene karşı allerjisi olan kişiler ürünü tüketmemelidir. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar içeren ürünlerde bulunmaktadır.
B2 ve B12 vitaminleri ürüne peynirden gelmektedir.
Gluten ise buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan bir protein maddesidir. Danino Bisküvili ürününde bulunan bisküvi tozundan gelmektedir. Glutene karşı allerjisi olan kişiler ürünü tüketmemelidir.

Referanslar

  1. Türkiye'ye Özgü Beslenme Rehberi, T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Mayıs 2004.
  2. Eat, Play and be Healthy, McGrawHill Publication, Dr. Allen Walker, Courtney Humphries, 2005.
  3. Hammadde Spesifikasyonları
  4. Hammadde Spesifikasyonu
  5. Hammadde Spesifikasyonu
  6. Hammadde Spesifikasyonu
  7. European Food Information Council
  8. Hammadde Spesifikasyonu
  9. T.C. Sağlık Bakanlığı, BEBEKLERDE D VİTAMİNİ YETERSİZLİĞİNİN ÖNLENMESİ VE KEMİK SAĞLIĞININ KORUNMASI PROJESİ.
  10. Türk Gıda Kodeksi Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliği, Tebliğ No: 2003-44.
  11. Türk Gıda Kodeksi Gıdalarda Kullanılan Renklendiriciler Tebliği, Tebliğ No: 2002-55.
  12. Gıda katkı maddeleri, İzmir-2001, Prof.Dr. Tomris Altuğ, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü.
  13. Pancar kökü (betanin), Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne göre, malt ekmeği; bira; tereyağı; margarin, minarin, diğer yağ emülsiyonları ve susuz yağlar; mimolet peyniri; aromalandırılmamış işlenmiş peynirler; sarı ve krem renkli olgun peynirler; sirke; viski; bitter soda, bitter şarap; kuru patates granülleri ve gevrekleri; pastırmanın yenilebilen dış kısmı ve bezelye konservesi hariç tüm gıda ürünlerinde kullanılabilmektedir.
  14. Antosiyanin, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne göre, malt ekmeği; bira; tereyağı; margarin, minarin, diğer yağ emülsiyonları ve susuz yağlar; mimolet peyniri; aromalandırılmamış işlenmiş peynirler; sarı ve krem renkli olgun peynirler; sirke; viski; bitter soda, bitter şarap; kuru patates granülleri ve gevrekleri; pastırmanın yenilebilen dış kısmı; sosis, salam ve pateler ve bezelye konservesi hariç tüm gıda ürünlerinde kullanılabilmektedir.
  15. Paprika ekstraktı, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne göre, malt ekmeği; bira; tereyağı; margarin, minarin, diğer yağ emülsiyonları ve susuz yağlar; mimolet peyniri;sirke; viski; bitter soda, bitter şarap; sirke, salamura veya sıvı yağ içindeki sebzeler; pastırmaların yenilebilen dış kısmı; kuru patates granülleri ve gevrekleri ve bezelye konservesi hariç tüm gıda ürünlerinde kullanılabilmektedir.